Salten Salmon har bare noen få maskiner igjen å installere før de kan ta i bruk sin nye fabrikk på Rønvikleira i Bodø.
For en uke siden skrev iLaks at Salten Salmon nærmet seg oppstart, etter at de første maskinene den 1. april rullet inn i lokalene som tidligere huset MaxMat. Nå er filetlinjen snart ferdig montert.
– Vi gleder oss veldig til dette står ferdig og kan starte produksjon. Så langt har alt gått knirkefritt med monteringen, sier John Erik Rønning, daglig leder i Salten Salmon.
Selskapet er eid av ekportøren Polar Quality, Coop Nordland og oppdretterne Wenberg Fiskeoppdrett, Edelfarm og GIFAS.
3.500 tonn
Til å begynne med forventes det at 3.500 tonn laks i året skal videreforedles i disse lokalene, men ifølge Rønning er potensialet i fabrikken på sikt langt høyere.
– Vi er jo veldig opptatt å ta over denne delen av næringskjeden. Det å ha kontroll på hele prosessen er viktig for å holde den kvaliteten vi ønsker på en så god råvare, sier Rønning.
Storkunden til Salten Salmon blir Kvarøy Fiskeoppdrett, som skal videreforedle 2.000 tonn i fabrikken.
Automatikk
Totalt skal 20 personer jobbe i fabrikken, og det skal produseres laksefiléter og laks i biter, ferdig til eksport.
– Dette er siste skrik innen denne type teknologi, så der vi før trengte veldig mange armer, går mye automatisk, sier Rønning.
Det vil bli tatt bilde av hver eneste laksebit som går gjennom prosessen.
– Det er ganske utrolig, men hver eneste bit blir gjennomlyst og registrert. Skulle det bli reklamasjon på et produkt vil vi kunne gå inn å se om det har vært noe feil fra vår side, avslutter Rønning.