SalMar vil utvide på Tjuin

Nyheter
0

SalMar bygger verdens største smoltanlegg på Tjuin i Steinkjer kommune. Allerede nå vurderer selskapet å øke produksjonskapasiteten.

– Vi er nå i full gang med trinn én i vårt prosjekt her på Tjuin. I våre planer ligger det også at vi vil vokse her i framtida. Derfor ber jeg dere allerede nå om å begynne jobben, slik at vi en gang i framtida kan utvide, sa SalMars prosjektsjef Jon-Ivar Hovd da han viste formannskapet rundt på byggeområdet.

Det skriver Steinkjer-Avisa.

SalMar er i ferd med å føre et bygg på 18.000 kvadratmeter. Hele anlegget skal stå ferdig om to år. Første byggetrinn gir en kapasitet på om lag 20 millioner smolt årlig.

Les også: SalMars nye settefiskanlegg i Trøndelag blir verdens største

I likhet med andre oppdrettere ser SalMar behovet for å produsere større smolt, for med det å redusere luseeksponering i sjø samt å utnytte selskapets maksimale tillatte biomasse bedre.

– Her fødes laksen, og blir til den er cirka 350 gram. Da vil den ha vært her i cirka ni måneder. Den blir flyttet fra ulike kar i livsløpet fra egg til smolt, før den blir fraktet ut med brønnbåt til merdene våre. I framtida kan det bli aktuelt at laksen blir her til den er opp til 500 og 650 gram. Da må vi ha mer areal slik at vi kan vokse, sa Hovd til avisen.

SalMar har kjøpt en industritomt på 62 mål, og har opsjon på 25 mål til.