SalMar-sjefen om manet-angrep: – Foreløpig må vi bare håpe på at den ikke kommer tilbake neste vinter

Nyheter
0

Fiskevelferd i fokus etter skuffende rapport.

SalMar la i morges frem resultatene for årets tre første måneder. Fasit viste et driftsresultat som lå 11 prosent under forhåndstipsene fra meglerhusene som følger selskapet.

SalMars aksjekurs faller 2,2 prosent, til 662,50 kroner, tirsdag formiddag.

Også denne gang var det biologiske utfordringer og fiskevelferd som havnet i fokus.

– Midt-Norge er helt ok. Relativt lave nivåer av lus inn mot sommeren og ellers er statusen på fisken god. I Nord-Norge har det fortsatt vært litt utfordrende i andre kvartal med senvirkninger og ettervirkninger av perlesnormanetangrep gjennom første kvartal, som også preger fisken nå, men det er en vesentlig bedre status enn i første kvartal, sier konsernsjef Frode Arntsen til TDN Direkt.

Frode Arntsen. Foto: Steve Hernes.

Han forventer at perlesnormanetangrepene vil avta mot sommeren.

– Foreløpig må vi bare håpe på at den ikke kommer tilbake neste vinter, og vi vet lite om den, sier han.

Men etterspørselen etter laks er fortsatt upåklagelig.

– Det er jo klart at det blir litt motstand i markedet når spotprisen blir på 130-140 kroner. Samtidig er det mye fisk som er kontraktspriset, som er litt lavere, og den fisken forsvinner jo, og spotfisken forsvinner også, så det er et veldig sterkt marked som har veldig populære produkter, sier Arntsen.

På kostnadssiden ser selskapet ingen større endringer på kostnadsfaktorer i 2024. Arntsen sier at kostnadene kryper sakte oppover på det meste, slik det har gjort de siste årene, men forventer ikke noe spesielt for resten av 2024.