Rettssaken mellom Fylkesnes Fisk og tidligere styremedlemmer i Austevoll Marine Group er i gang

Nyheter
855

Båtstrid i Bergen tingrett.

Saken, som startet opp i Bergen tingrett mandag formiddag, gjelder krav om erstatning i medhold av aksjeloven § 17, nærmere bestemt aksjeloven § 17-1.

Fylkesnes Fisk ved styreleder Erik Fylkesnes, har saksøkt Hans Runshaug, Henning Heggland og Tore Dalseide for nærmere 7,4 millioner kroner i forbindelse med ferdigstillelsen av båten «Ulken» hos konkursrammede Austevoll Marine Group.

iLaks har tidligere omtalt sluttinnleggene i saken her. Forsvarerne til Runshaug, Heggland og Dalseide har lagt ned påstand om at de saksøkte skal frifinnes.

Ifølge avisen Sunnhordland skal skroget til «Ulken» ha blitt hentet dagen før konkursen i Austevoll Marine Group. Det endte med at boet etter konkursen gikk til sak mot Fylkesnes Fisk fordi bostyrer, advokat Per Christian Eriksen, mente skroget ble tatt uten at Fylkesnes Fisk hadde rett til det. Saken endte med et forlik mellom partene, ifølge Sunnhordland.

Saken skulle opprinnelig blitt behandlet i retten i september i fjor, men ble utsatt på grunn av helseproblemer hos en av partene. Det er satt av elleve dager til rettssaken i Bergen tingrett.