Resultat etter skatt på 104 millioner kroner for Lovundlaks

Nyheter
1097

Småoppdretteren fra Lovund på Helgeland kan se tilbake på et godt 2018.

Lovundlaks fikk et resultat etter skatt på 104 millioner kroner i 2018. Dette er 30 millioner kroner mer enn i 2017. Også omsetningen økte fra 217 millioner kroner i 2017 til 307 millioner kroner i 2018.

– De høye prisene for laksen i kombinasjon med en god produksjon i sjø førte til at 2018 ble et bra år for Lovundlaks, sier styreleder Thomas Andreassen i en pressemelding, ifølge Rana Blad.

Lovundlaks har i dag fire matfiskkonsesjoner. Produksjonen foregår hovedsaklig på lokaliteter rundt Lovund og Sleneset i Lurøy Kommune.

Selskapet handlet for 466,2 millioner kroner under fjorårets lakseauksjon. I oktober i fjor opplyste selskapet om at de skulle bruke 40 millioner kroner på å oppgradere hver lokalitet. 

– I løpet av året økte selskapet biomassen i sjø med ca. 50 prosent, og fokuset har vært å implementere denne veksten på en god måte. For Lovundlaks, våre ansatte og de lokalsamfunnene vi er en del av, er det viktig at vår produksjon kan skje på moderne lokaliteter. I 2018 startet vi en prosess der flere eldre lokaliteter i Solværøyene planlegges faset ut og erstattet av nye framtidsrettede lokaliteter. Lykkes vi med dette vil selskapet bli enda mere robust og tilpasset framtiden, sier Andreassen videre i pressemeldingen.