Prisene går sidelengs i brennhett laksemarked

Nyheter
0

Mindre bevegelser i et marked preget av høy aktivitet.

– 75-76 kroner. Vi har ett salg på det. Som er relativt flatt, sier en oppdretter. – Du kan si midten av 70-tallet. Vi tror vi blir liggende rundt dette nivået frem til begynnelsen av desember, legger han til. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Det er hektiske dager.

– Det har vært noen uker med mye jobbing. Dere har jo skrevet det selv – det er mye som går ut for tiden. Og det er ikke noen grunn til å tro det blir mindre neste uke, sier en innkjøper til iLaks.

Les også: Lakseeksporten på høygir: Solgte 111.000 tonn på tre uker

Til overs
– Jeg tror oppdretterne skal slite med å holde samme priser. Det er et ganske hardt forhandlingsklima der ute.

Det betyr i så fall priser på linje med det som ble handlet sist fredag, 73-74 kroner for de mest omsatte vektklassene.

– Markedet er ikke sprekt. Mye fisk til overs fra de store. Oppdretterne skal ha prisene opp, men det får de ikke, sier en trader.

– Valutaen har svekket seg en del. Euroen var oppe i 12. Nå er den 11,80. Det er et par kroner der også, påpeker han.

Usikkerhet
– De som driver med foredling sier det er samme priser som denne uken, og de som skal selge sier det skal litt opp, sier en annen trader.

– Det er ikke ned. Midt på 70-tallet. Noen sier 76-77 kroner. Det er en oppgang. Det er litt optimisme for uke 47. Men usikkerhet med mye volum som kommer opp, sier han.

En oppdretter bekrefter at det er travle dager, med en drøy måned igjen til jul.

– Vi har full slakting. Det er stor fisk, sier han.

Han ser imidlertid ikke store bevegelser for lakseprisene.

– Kanskje litt opp på 6+, det håper vi i hvertfall, men ingenting er bekreftet, sier han, og heller mot 76-77 kroner. – Det er en oppgang, men det er noen som sier sideveis også. I det siste har prisene satt seg seint på fredagene, ikke minst grunnet Kina-markedet, sier han.