Politiet om laksetyveriet fra Mowi på Herøy: – Vi har flere i kikkerten

Nyheter
1460

Politiet etterforsker laksetyveri-saken på Herøy i Nordland med full kraft.

Det er gått nesten fire måneder siden en estisk trailersjåfør i 40-årene ble varetektsfengslet, siktet for underslag og smugling av laks fra Norge til Baltikum. Mannen ble stoppet utenfor fabrikken til Mowi på Herøy i Nordland da han skulle hente varene.

Estlenderen har sittet varetektsfengslet hele tiden fordi politet mener han vil stikke av om han blir løslatt, og at det er fare for bevisforspillelse. Mannen, som hele tiden har nektet straffeskyld, er nå begjært videre varetektsfengslet til 5. februar, skriver Helgelands Blad.

Line Finsås Einrem. FOTO: Advokatfirmaet Wulff

Avisen skriver videre at norsk og estlandsk politi nå skal samarbeide om den videre etterforskningen.

– Vi har flere i kikkerten som er knyttet til denne sjåføren, og det er en grunn til at vi har bedt om bistand (fra estlandsk politi), sier politiadvokat Line Finsås Einrem.

I november sa Einrem at mistanken mot sjåføren var siktet, noe hun gjentar nå. I tillegg er noen av politiets hypoteser bekrefter, uten at Einrem ønsker å gå nærmere inn på hva dette gjelder.

Kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Mowi har tidligere fortalt iLaks at selskapet samarbeider med politiet, og bistår med relevant informasjon.