Politiet henlegger sak etter brann på smoltanlegg

Nyheter
906

Saken etter brannen på Lerøy-eide Laksefjord i Finnmark i januar i fjor er nå avsluttet.

Det bekrefter politiadvokat Marit Valan i Finnmark politidistrikt overfor iLaks.

– Politiets etterforskning sammen med rapport fra Arbeidstilsynet har ikke kunnet stadfeste en entydig brannårsak, eller at brannen var forårsaket av en straffbarhandling. Saken er derfor fra politiets side henlagt, sier hun.

Brannen kostet en mann fra Trøndelag livet. Han var på oppdrag for Namdal Plast da brannen oppstod.

– De pårørende er informert om henleggelsen og innholdet i vedtaket. I branner som forårsaker død, er det svært viktig for politiet og kunne gi et svar til de pårørende og samfunnet for øvrig, hva som forårsaket brannen. I denne saken har vi ikke kunnet gi et entydig svar, sier Valan.

Valan forteller videre at politiet vet at brannen startet i forbindelse med arbeid i et av karene.

– Men hvorfor det tok fyr og at konsekvensene ble så fatale har verken brannteknisk analyse eller taktisk etterforskning kunnet gi et entydig svar på, sier hun.

Arbeidstilsynet har tidligere uttalt til iLaks at deres primære rolle og oppgave i denne typen saker er først og fremst å forebygge at slike hendelser kan skje på nytt.

Under kvartalspresentasjonen i februar opplyste konsernsjef i Lerøy Seafood Group, Henning Beltestad, at det pågikk siste del av en tre-trinns utbygging, som gir Laksefjord-anlegget en kapasitet på 4.500 tonn biomasseproduksjon. Denne utbyggingen forventes å være ferdigstilt i desember i år.