Politiet greier ikke å bevise hvem stod bak denne farlige kjøringen på vei til lakseslakteriet

Nyheter
416

Nå vil politiet henlegge saken.

Det var i januar at et vogntog lå i motgående kjørefelt i over åtte mil da det var på vei til Vikna for å hente laks hos SinkabergHansen. Et samboerpar, som lå bak vogntoget, filmet den ville kjøreturen.

Politiet fikk senere tak i både vogntog og to sjåføre. På spørsmål om hvem som kjørte vogntoget, rakk den ene i førerhuset opp hånda. Navn og selskap ble notert, og de fikk kjøre videre da politiet konkluderte med at vogntoget var i teknisk god stand og at ingen hadde promille.

Transportfirmaet skal være registrert i Litauen.

Senere ble saken henlagt av politiet, fordi de mente video ikke var godt nok som bevis. Statsadvokaten omgjorde henleggelsen, og sendte saken til politiet for videre etterforskning.

I begynnelsen av juni hadde ikke Nærøy og Vikna lensmannskontor klart å få tak i personen som rakk opp hånden i førerhuset, men i slutten av juni dukket sjåføren opp igjen i Kolvereidområdet, og ble avhørt ved lensmannskontoret, skriver NRK.

– Han la seg flat, sier politiadvokat Charlotte Karlsen til statskanalen.

Karlsen forteller videre at de to sjåførene skiftet på å kjøre på de lange transportene, og at mistenkte ikke vet hvem som kjørte da vogntoget ble filmet.

Derfor foreslår politiet å legge bort saken igjen. Den endelige avgjørelsen blir tatt av statsadvokaten.