Pengene fortsetter å renne ut av CageEye – underskudd på 24,4 millioner kroner i fjor

Nyheter
1096

Magert for det ambisiøse og transaksjonsdrevne aquatech-selskapet.

CageEye kaller seg riktignok Bluegrove, selv om den nye konsernspissen fortsatt ikke er registrert i Brønnøysund-registeret. Et halvt år etter navnelansering er det, enn så lenge, CageEye som er det formelle konsernnavnet.

I konsernets proforma-regnskap for fjoråret, som iLaks har fått innsyn i, viser det seg at omsetningen ble pumpet kraftig opp, som en funksjon av oppkjøpet av industribedriften NorseAqua i Bindal. Omsetningen steg fra 4,6 millioner kroner til 27,6 millioner kroner fra 2018 til 2019.

Frisk prising
iLaks har prøvd, men foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra selskapet på hvor mye NorseAquas salg av rensefiskskjul og fôrspredere har bidratt til proformaregnskapets omsetning. Til sammenligning omsatte NorseAqua for 28,4 millioner kroner i 2018.

NorseAqua-gründer Lars Berg-Hansen fikk et oppgjør på 57,7 millioner kroner, hovedsaklig i CageEye-aksjer, da han solgte selskapet sitt til sistnevnte i fjor høst.

Kjøper mer
Driftskostnadene til hardtsatsende CageEye oversteg uansett inntektene med en romslig margin. 38,7 millioner kroner kostet det å drive butikken ifjor. Legger inn til netto finanskostnader, endte resultatet på -24,4 millioner kroner etter skatt.

Oslo-baserte CageEye hadde ved årets utgang en bokført egenkapital på 42,1 millioner kroner og en total gjeld på 82,5 millioner kroner, hvorav 46 millioner kroner er form av et konvertibelt lån.

CageEye kjøpte forøvrig undervannskameraselskapet Sealab i slutten av august i år, for 105 millioner kroner, også her med oppgjør i CageEye-aksjer. CageEye ble i transaksjonen priset til hele 1,2 milliarder kroner. Sealab hadde ved årsskiftet negativ egenkapital etter et netto underskudd på 15,4 millioner kroner i 2019.