Oppkjøpskampen sysselsetter en rekke meglerhus: – Mange er interessert i NTS

Nyheter
0

Utsikter til lukrative oppdrag – og bonus – i kampen om NTS.

Mowi meldte seg på i kampen om NTS mandag morgen. Storfisken bød 110 kroner per aksje, som priser Rørvik-baserte NTS til 13,8 milliarder kroner. I meldingen ble det også kjent at Sparebank 1 Markets er engasjert for å bistå Mowi i den pågående budgivningen.

For i likhet med forsommeren 2013, da Mowi (den gang kjent som Marine Harvest) ville sluke konkurrenten Cermaq, som igjen ville kjøpe opp fiskemelselskapet Copeinca, er et kobbel av meglerhus hyret inn for å gi finansielle og juridiske råd i oppkjøpskampen.

Maksimere aksjonærverdiene
Per Even Hauge leder sjømatavdelingen i corporate finance-avdelingen i DNB Markets. Sammen med Danske Bank er de engasjert for å bistå den uavhengige delen av NTS-styret i prosessen selskapet er inne i.

Per Even Hauge. FOTO: LinkedIn

– Vi jobber for å maksimere aksjonærverdiene, og har tatt kontakt med en rekke industrielle aktører. Mange er interessert i NTS, og nå kom altså Mowi på banen, sier Hauge til Dagens Næringsliv.

NTS’ største eier, Helge Gåsø, anser det som «litt spesielt» at NTS-utbryterne møtte opp på fredagens generalforsamling med to rådgivere fra meglerhuset Carnegie.

– Det er ikke vanlig å møte på generalforsamling med finansielle rådgivere, så jeg regner med at de hadde planlagt et styremøte i etterkant hvis de vant, for å iverksette et salg av NRS, sier Gåsø til E24.

Muligheter om salg
Roald Dolmen er del av den nevnte eiergrupperingen, som selv har varslet et bud på NTS, på 105 kroner aksjen.

Roald Dolmen. FOTO: Torkil Marsdal Hanssen

– I meldingen om det skrev vi at vi også så på muligheter om salg. Det har vel flere merket seg, sier Dolmen til DN.

Som iLaks tidligere har rapportert, er de største favorittene til å få tilslaget på NTS de store oppdretterne som har finansielle muskler til det og samtidig kan hente ut operasjonelle synergier.

Først i køen står nå Mowi. Like bak ligger navn som SalMar, Lerøy og Cermaq.

NTS handles etter lunsj tirsdag på 122 kroner – 12 kroner over Mowis bud. Det impliserer en forventning om høyere bud.