Oppdal Fjellmat & Fjellfisk skiftet navn fordi det ble litt tungt. Men én ting har vært tyngre: – Et betydelig arbeid

Nyheter
1300

Oppdal Fjellmat & Fjellfisk er blitt til Driva Aquaculture fordi det er lettere å uttale på forskjellige språk og samtidig beskriver hva selskapet holder på med, ifølge gründer og styreleder Stein Kjartan Vik. Samtidig har han og medgründer Olav Skjøtskift jobbet knallhardt siden i vår med å få levert inn søknad om akvakulturkonsesjon.

Stein Kjartan Vik. FOTO: Twitter

– Vi jobber fortsatt med akvakulturkonsesjonen. Det er et betydelig arbeid, langt utover det vi kunne forutse i utgangspunktet, på grunn av svært strenge og til dels nye krav som blir avdekket mens søknaden utarbeides, sier Stein Kjartan Vik til OPP.

Vik og Skjøtskift, som eier til sammen 70 prosent av aksjene i selskapet ønsker å etablere Norges største landbaserte oppdrettsanlegg for fjellørret. Anlegget på rundt 100 dekar skal ligge ved Skoremsbrua ved laksevassdraget Driva i Oppdal, og skal produsere 3.250 tonn fisk årlig. Ifølge Vik ligger det an til byggestart tidligst til sommeren 2020.

For øvrig har administrerende direktør i Arnarlax, Bjørn Hembre, en eierandel i Driva Aquaculture på 13,8 prosent gjennom selskapet Ivma.

Da iLaks snakket med Stein Kjartan Vik i mai 2018, sa han de ikke skulle ha noen problemer med å få finansiert anlegget til 400 millioner kroner. 

På spørsmål fra OPP om de er trygge på at investorer og finansielle støttespillere kommer på plass, svarer Vik kort og greit nå:

– Ja.