Onsdag åpnet Arctic Salmon Center dørene for de første gjestene: – Fantastisk beliggenhet

Nyheter
949

Kommunestyret i Hamarøy innviet Cermaqs nye visningssenter Arctic Salmon Center i Skutvik i Hamarøy kommune.

FOTO: Cermaq Norway

Byggingen av senteret startet sommeren 2018. Onsdag var det en myk åpning før den offisielle åpningen i mai.

«I dag (onsdag red.anm.) hadde vi gleden av å ha kommunestyret i Hamarøy som våre aller første gjester på visningssenteret i Skutvik. Vi synes det var stas at kommunestyret ville avholde møtet sitt på senteret, og ønsker gjerne velkommen igjen en annen gang», skriver Cermaq Norway på Facebook.

Imponert
Visningssenteret som nå står klart ligger på høyde med matfiskanlegget i Horsvågen. Ifølge leder for senteret, Hans Ola Pedersen, er dette det første visningsanlegget i Norge som ligger bare 70 meter unna merdene.

Britt Kristoffersen. FOTO: Hamarøy kommune

En av de som var til stede under innvielsen var ordfører Britt Kristoffersen (Sp). Hun er imponert over det nye visningssenteret.

– Jeg synes senteret er veldig flott. Det har en fantastisk beliggenhet, og jeg tror de som kommer hit vil trives. Utstillingen er også spennende og interaktiv, sier Kristoffersen i en kort kommentar til iLaks.

«Et verdifullt tilskudd»
Planen er at visningssenteret også skal brukes til høytidelige begivenheter som bryllup og konfirmasjoner, samt at det skal være et møtested for lokalbefolkningen og kanskje et sted for å arrangere seminarer og kulturelle aktiviteter.

Cermaqs lakseslakteri i Skutvik ble lagt ned i 2018, mens slakteriet på Alsvåg ble solgt. Et nytt fellesslakteri for Cermaq ble lagt til Steigen. Det var i den forbindelse at det ble besluttet å bygge visningssenteret på Hamarøy.

«Et verdifullt tilskudd til Skutvik og Hamarøy, som skaper nye arbeidsplasser og ny aktivitet», skriver blant annet Britt Kristoffersen på Facebook.

FOTO: Cermaq Norway