Ocean Innovation i Bergen tildeles flere titalls millioner kroner

Nyheter
1343

Ocean Innovation i Bergen, som blant annet tilbyr utstyr til testing innen områder som fiskebiologi og vannkvaliteter, får tildelt 32 millioner kroner.

Det går fram av en pressemelding fra regjeringen.

– Vi gir 130 millioner kroner til katapult-sentrene for at de kan teste ut ny kunnskap og teknologi, som gjør at norske bedrifter kan lykkes i fremtiden, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Et av disse katapult-sentrene er altså Ocean Innovation i Bergen, som er tett integrert med det ledende innovasjonsmiljøet på Marineholmen.

Senteret skal blant annet investere i et RAS-laboratorium. I dette laboratoriumet kan oppdrettere, utstyrs- og fôrleverandører, gründere, forskningsmiljøer og studenter komme sammen for å finne fremtidens svar på de utfordringene næringen står ovenfor, ifølge hjemmesiden til senteret.

Det er Siva som forvalter katapult-ordningen på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet i samarbeid med Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

– I katapult-senteret kan bedriften utvikle sine produkter og prosesser med den fremste tilgjengelige teknologien, sier administrerende direktør i Siva, Ingrid Riddervold Lorange.