Ny forskningsdirektør i Uni Research Miljø

Nyheter
785

Han ledet Uni Research sin satsing innen anvendt bioteknologi før han tiltrådte stillingen som øverste sjef i selskapets avdeling Uni Research Miljø fra 1. september 2015.

– Jeg ønsker aller mest å oppnå at arbeidet og motivasjonen vår drives av en indre glød, som er den beste drivkraften for trivsel og vekst, sier Kleivdal til Uib.no.

Han tar over etter Tor Solberg, som fortsetter i en rådgiverstilling.

Kompetanse, kvalitet, felles innsats

Kleivdal blir forskningsdirektør både for området bioteknologi, integrert fiskebiologi, ferskvannsøkologi, molekylær økologi og miljøovervåkning.

– Jobben som forskningsdirektør er veldig spennende, jeg ser virkelig fram til å lede en avdeling med motiverte mennesker hvor kompetanse, kvalitet og felles innsats er så synlig.

Kleivdals bakgrunn som forsker rommer blant annet en doktorgrad i molekylærbiologi, en postdok innen kreftforskning og mangeårig erfaring fra biotek-selskapet Biosense Laboratories AS – før han kom til Uni Research i 2010.

– Jeg er svært glad for at den beste kandidaten kom fra egne rekker. Det har vært en grundig prosess, og nå ser jeg fram til å jobbe med Hans Kleivdal i ledergruppen, sier administrerende direktør Aina Berg i Uni Research.

Gode muligheter for vekst

Den 48-årige bergenseren Kleivdal roser sin forgjenger for å ha utviklet avdelingen de siste årene, ikke minst på det marine feltet, slik at mulighetene for vekst er gode.

– Vi ønsker å spille en viktig rolle i utviklingen av Bergens marine forskningsmiljøer, og vi ser med glede at regjeringens ønsker å vektlegge denne forskningen gjennom de nye planene for å samlokalisere og styrke miljøet vi er en del av, sier Kleivdal

– Det er gledelig at regjeringens rapport Masterplan for marin forskning trekker fram prosjekter som eksempelvis NorZymeD, CtrlAQUA, og Aquafeed Technology Centre som vi er sentrale i.

Utvikle god forskning

Kleivdal sier det blir viktig for Uni Research Miljø framover både å spisse budskapet og synliggjøre bredden i forskningskompetansen enda bedre enn i dag.

Etter hektisk møtevirksomhet med overleveringer de første par dagene, vil Kleivdal den nærmeste tiden bli bedre kjent med alle som jobber i Uni Research Miljø.

– Det første jeg skal gjøre er å oppsøke forskningsgruppene. Jeg ser det som veldig viktig å snakke med hver enkelt. For å klare å skape og utvikle god forskning, er det viktig at de som jobber her drives av indre glød. Det er rett og slett folkene her som gjør at vi skal lykkes, sier Kleivdal.

Aktiv rolle

Selv om Kleivdal nå går fra rollen som forskningsleder for anvendt bioteknologi, til å bli øverste leder på avdelingen, ønsker han å opprettholde en aktiv rolle i noen forskningsprosjekter.

– Jeg vil fortsatt følge EU-prosjektet MIRACLES, som utforsker industriell bruk av mikroalger til ulike produkter. Og så vil jeg følge algepiloten på Mongstad, med storskala dyrking av omega 3-rike mikroalge til fiskefôr, sier Kleivdal.