Ny administrerende direktør for Cermaq i Chile

Nyheter
0

Joachim Wessel tar over roret.

Wessel trer inn i stillingen 1. juni, etter nåværende direktør, Pedro Courard. Det skriver Cermaq i en pressemelding. Wessel er for tiden kommersiell direktør og supply chain-direktør.

Han begynte i Cermaq i starten av 2020, og har en lang karriere bak seg i laksenæringen; blant annet i store selskaper som Mowi og AquaChile. Han var også tidligere administrerende direktør i lakseselskapet Friosur.

– Vi er heldige som har en erfaren fagperson som Joachim til å tre inn i stillingen. Joachim er godt respektert internt i Cermaq, så vel som eksternt i den chilenske industrien. Jeg er ikke i tvil om at han vil være en utmerket leder for Cermaq Chile, sier konsernsjef Steven Rafferty.

Selv sier Wessel at han er glad for å takke ja til nye utfordringer som administrerende direktør.

– Vi har mange flinke fagfolk og en god bedriftskultur i Cermaq, og min oppgave blir å ha det beste teamarbeidet og fortsatt gode resultater fremover, sier han.

Pedro Courard blir på sin side ny CEO i Atlantic Sapphire.

– Pedro har vært en stor ressurs for Cermaq siden han begynte i Cermaq Chile som produksjonsdirektør i august 2019, før han ble administrerende direktør i februar 2022. Selv om det er leit å se ham forlate oss, ønsker vi ham lykke til i en spennende stilling i et annet land, og med nye utfordringer i vente, sier Rafferty.