Etter syv måneders jakt har Atlantic Sapphire funnet sin nye konsernsjef

Nyheter
0

Atlantic Sapphire har ansatt Pedro Courard som ny toppsjef. Han starter i jobben 1. august.

Pedro Courard er en industriingeniør med en Master i Business Administrasjon. Han har vært involvert i lakseindustrien i Chile i over 25 år, med ulike lederstillinger, de fleste knyttet til produksjon og drift. I løpet av de siste 15 årene har han hatt ledende stillinger i forskjellige selskaper; han var administrerende direktør i Ocea Chile (i dag ScaleAQ), oppdrettsdirektør i Multi X og siden 2022 administrerende direktør for Cermaq Chile.

– Jeg er veldig fornøyd med at etter en lang og grundig prosess Pedro Courard er valgt som min etterfølger. Pedro har en sterk operativ merittliste fra den chilenske lakseindustrien og jeg at han vil være en god match for å lede Miami-operasjonene og ta selskapet til operasjonell fortreffelighet i fase 1 og utover. Den strategiske posisjonen til Atlantic Sapphire er sterkere i dag enn noen gang, og er den eneste landbaserte lakseprodusent i stor skala i det store og voksende amerikanske markedet med en unik plassering som gjør at selskapet kan vokse sin produksjon til uovertruffen skala, bærekraftig, kommenterer gründer og administrerende direktør Johan Andreassen.

Johan Andreassen vil forbli i administrerende direktør inntil Courard har flyttet til Florida, og vil også bli i selskapet i en periode deretter for å sikre en sømløs overgang.

– Jeg er ekstremt spent og føler meg beæret over å ha blitt valgt til å lede de neste trinnene i det største landbaserte produksjonsprosjektet i verden, med alle mulighetene og utfordringene det innebærer for meg på et personlig nivå. Jeg er overbevist om at landbasert lakseoppdrett har potensialet å «disrupte» havbruksnæringen og løse mange av de globale utfordringene proteinproduksjon står overfor i dag, sier Pedro Courard.

Kenneth J. Andersen, styreleder i Atlantic Sapphire, er tilfreds med valget.

– Jeg er glad for å ønske Pedro Courard velkommen som vår nye administrerende direktør. Med han er vår ledergruppe komplett, og jeg tror det er den mest erfarne i landbasert lakseoppdrettsnæring. Pedros ekspertise og lederskap vil være avgjørende på vår vei mot operasjonell dyktighet og lønnsomhet i vår drift, samt legge grunnlaget for videre vekstinvesteringer.

For å optimalisere den nye administrerende direktøren, har styret til hensikt å gi Courard en opsjonspakke som består av 1.400.000 aksjeopsjoner (tilsvarer 1,25 prosent av de utestående aksjene i selskapet etter den foreslåtte omvendte aksjesplitten) med en fireårig opptjeningsperiode første kvartal av pakken opptjenes ved tildeling og deretter årlig.