Nordlaks innfører bruksforbud på dødfiskhåv etter rømming

Nyheter
1328

Tar affære etter skader på nøter.

I begynnelsen av juni oppdaget Nordlaks skade på i en not i forbindelse med ordinært røkterarbeid på lokaliteten Brottøy i Hadsel kommune. Nordlandsoppdretteren mistenkte rømming, men ifølge kommunikasjonssjef i Nordlaks, Lars Fredrik Martinussen, skal ingen laks ha rømt, skriver VOL.

Konklusjonen kommer etter en nærmere gjennomgang av hendelsesforløpet, samt etter en inspeksjon gjennomført av Fiskeridirektoratet.

– Skaden på noten ble oppdaget med en gang, og de tiltakene vi iverksatte mener vi har forhindret rømming, sier Martinussen til VOL.

Så, den 5. juli, meldte Nordlaks på ny om rømming til Fiskeridirektoratet – denne gangen på lokalitet Bergvikodden i Hadsel kommune. Dette er for øvrig samme lokalitet som Nordlaks evakuerte fisk til under algeoppblomstringen. 

– Det er svært beklagelig at vi har to lignende hendelser på såpass kort tid. Begge tilfellene er relatert til bruk av samme type dødfiskhåv, og vi har innført bruksforbud på dette utstyret. Det gjøres nå en full gjennomgang av rutinene våre for å unngå at dette skal skje igjen, sier Martinussen.

Det er ikke kjent hvilken type dødfiskhåv det er snakk om.