Nordlaks berget fisken fra Kalvhodet

Nyheter
1240

350.000 fisk med snittvekt på tre kilo reddet ut fra lokalitet Kalvhodet i Vågan kommune.

– Kalvhodet ble tømt sent i går kveld etter iherdig innsats fra Team Nordlaks. Flyttingen gikk bra, skriver kommunikasjonssjef i Nordlaks, Lars Fredrik Martinussen, i en SMS til iLaks.

Fisken ble flyttet til lokaliteten Bergvikodden i Hadsel kommune. En tur tar normalt rundt 18 timer fra Kalvhodet til Bergvikodden og tilbake til Kalvhodet. Det tok totalt seks turer å flytte all fisken.

Lørdag sa Martinussen til spørsmålet var hvor mye av lokaliteten de rakk å tømme før algene kom. Han vil ikke spekulere hvor nært algebeltet var før de fikk tømt Kalvhodet.

– Vi har ikke verktøy for å følge algene minutt for minutt. Det var ikke dødelighet på lokaliteten innen den var tømt, skriver han.

Nordlaks har også flyttet fisk fra lokaliteten Våtvika til Brottøy.

Kalvhodet er nabolokalitet til Ellingsen Seafoods lokalitet Skarvhausen. Tidligere søndag meldte Line Ellingsen at selskapet fikk reddet ut all fisken fra denne lokaliteten.

Ifølge Martinussen er alt vel på de andre lokalitetene.

– Vi har selvfølgelig et ekstra øye på lokalitetene i Øksfjorden (Fornes og Hallvardøy journ.anm) de neste dagene, skriver han.

Ifølge Fiskeridirektoratet viser strømmodeller for området at det fortsatt er en vestlig transport, som vil føre algeoppblomstringen inn mot ytre del av Øksfjorden og området vest av Selsøya og videre sørover mot Årstein. Fra området Flaget er det forventet at algene også vil spre seg mer direkte mot sør-vest på østsiden av Selsøya.

Søndag melder Fiskeridirektoratet at situasjonen er noenlunde lik lørdagens.

«Det er til dels høye konsentrasjoner av alger i flere områder i både Troms og Nordland.», skriver direktoratet.

13.200 tonn fisk er død på grunn av algeoppblomstringen så langt.