Nordlaks-eier Inge Berg er største investor i forretningspartner Petter Stordalens nye hotell i Stokmarknes

Nyheter
0

Fortsetter samarbeidet fra Florida.

Det var stor ståhei da Petter Stordalen åpnet nye Quality Hotel Richard With i Stokmarknes. Fra baren på hotellet, med 150 rom, kan en skue bort mot Børøya, hvor laksekjempen Nordlaks har sitt enorme foredlingsanlegg.

– Det er så fint! Én ting er å se bilder, men det jeg så da jeg kom over brua hit, det tenker ikke dere som bor her over en gang: Snøen på fjellene i juni, og blomstringa her nede. Det er så lett å undervurdere hva slags inntrykk det gjør på turister. Dette er så spesielt! Og så ser du det fantastiske hotellet, hvor du bokstavelig talt kan gå med fiskestanga rett utenfor vinduet! sier Petter Stordalen til Bladet Vesterålen.

Petter Stordalen. Foto: Strawberry

Nordlaks-eier, familien Berg, er den tyngste investoren i det nye hotellet. Og Stordalen samarbeider ikke bare med med Nordlaks om nyhotellet på Stokmarknes, men også om laks: De har nemlig felles interesse i Atlantic Sapphire i Florida, der begge er store eiere.

Les også: Nå skal Atlantic Sapphire lære RAS-drift fra dette Nordlaks-anlegget

Etter en emisjon i mars kjøpte Stokmarknes-oppdretteren 21,6 millioner nye aksjer, eller en femtedel av det totale emisjonsbeløpet. Nordlaks eier nå 10,6 prosent av Florida-selskapet, og er dermed en industriell hovedaksjonær. Foruten Nordlaks var største aksjetegner i emisjonen Strawberry Equities, eid av Petter Stordalen. Strawberry sikret seg 14 millioner aksjer.

– Hvorfor velger Inge Berg, en av verdens aller fremste i fiskeoppdrett, å bygge et hotell her? Om det blir aldri så mye best i klassen, blir det uansett ikke en veldig bra investering, sier Petter Stordalen, før han stikker på båttur med Nordlaks – ut til anlegget deres.

Foto: Strawberry