– NNN har forsøkt å ta knekken på selskapet siden det ble startet for over fem år siden, og nå har de lykkes

Nyheter
2225

Administrerende direktør i Sekkingstad, Bård Sekkingstad, er ikke nådig i sin omtale av Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), etter at Norse Production ble begjært konkurs før helgen.

I kjølvannet av konkursen har det utviklet seg en «blame-game».

Fredag ettermiddag meldte daglig leder i Norse Production, Tom Lerberg, at det var levert oppbudsbegjæring for selskapet sin avdeling i Norge. Lerberg la skylden på NNN, LO og inngåelsen av en tariffavtale sist høst, for at konkursen var et faktum.

NNN på sin side stilte seg uforstående til dette.

– Kritisk for selskapet
Nå tar administrerende direktør Bård Sekkingstad i Sekkingstad et oppgjør med NNN. Norse Production har inntil nå vært selskapets leverandør av slakteri- og foredlingstjeneste, og Sekkingstad sier konkursen er kritisk for selskapet.

– NNN har forsøkt å ta knekken på selskapet siden det ble startet for over fem år siden, og nå har de lykkes. Det er veldig synd, men jeg forstår også Tom Lerberg som ikke orker å slåss mer med dem, skriver han i en e-post til iLaks.

Usikker på fremtiden
Sekkingstad sier fremtiden er usikker.

– Selskapet gikk konkurs for et par dager siden. Vi vet ikke hvordan det blir fremover. Anlegget har vært drevet av Norse Production i over fem år. Boet sier de har interessenter som ønsker å drive videre. Jeg håper det er riktig.

Ifølge Sekkingstad har selskapet en omfattende driftsavtale med Norse Production, som gir de rett til å gripe inn hvis det blir driftsproblemer. Produksjonen fortsetter altså inntil videre.

– Det vil vi gjøre i denne situasjonen. Vi vil benytte de muligheter vi har til å begrense konsekvensene konkursen vil få for vår aktivitet på Skaganeset.

Bostyrer Bjørn Åge Hamre sier til Bergensavisen at en avklaring rundt nye eiere bør skje så fort som mulig.