Nils M. Williksen om Witzøes prisutspill: – En slik nedgang i lakseprisen vil by på store problemer for flere oppdrettsselskap

Nyheter
696

Nils M. Williksen har ikke tro på en reduksjon i lakseprisen fra 60 til 33 kroner kiloen.

I slutten av januar uttalte SalMar-gründer Gustav Witzøe at han vil ha prisen på norsk laks ned for å ta opp kampen med landbaserte anlegg i USA og Kina. Witzøe mente det var viktig å komme tilbake med en veksttakt i produksjonsvolum på åtte til ti prosent per år, og sa det ville være mulig om man senket lakseprisen fra 60 til 33 kroner kiloen.

– Det lever vi godt med, sa Witzøe.

Det er ikke Nils M. Williksen, daglig leder i Nils Williksen AS, enig i.

– Mannen har helt klart et poeng, men en slik nedgang i lakseprisen vil by på store problemer for flere oppdrettsselskap, sier Williksen til Namdalsavisa, og trekker fram at oppdrettere har store driftskostnader knyttet lusebekjempelse.

Om konkurransen med utenlandske landbaserte anlegg, sier Williksen:

– Vi er nødt til å få bedre kontroll på produksjonen for å være bedre rustet for svingninger i markedet, og vi er helt og holdent avhengig av det internasjonale markedet. Produksjonsøkningen i Norge har vært lav de siste årene, men den vil mest sannsynlig gå opp. Det betyr at det trolig blir mer produksjon og lavere laksepris.