Nederlandske Aqua Spark kjøper 12,1 millioner aksjer i Hofseth BioCare

Nyheter
0

Aqua Spark har kjøpt 12,1 millioner aksjer i en off-market transaksjon med Bonafide til en kurs på 8,10 kroner.

Aqua Sparks kjøp representerer en eierandel på 3,4 prosent i Hofseth BioCare (HBC) og omtales som en strategisk investering. Aqua Spark er et nederlandsk investeringsfond som investerer i selskaper langs hele verdikjeden i havbrukssektoren.

Aksjekjøpet er gjort langt over børskurs – som torsdag endte på 6,90 kroner. Det er foreløpig ikke kjent om Aqua Spark vil kjøpe seg ytterligere opp i HBC.

Roger Hofseth, administrerende direktør i HBC, er positivt til transaksjonen.

– Vi kjenner Aqua Spark som en svært kompetent investor innen akvakultursektoren som deler vårt bærekraftsfokus, og vi er glade for å ønske Aqua Spark velkommen som en ny betydelig aksjonær i HBC og setter pris på troen Aqua Spark uttrykker om produktene våre og utsikter, sier han i en børsmelding.

Les også: Slik vil milliardfondet Aqua-Spark redde oppdrettsnæringen

Amy Novogratz og Mike Velings, gründere av Aqua-Spark sier det er «ekstraordinært
begeistret for investeringen i Hofseth Biocare».

– Vi ble først tiltrukket av HBC fordi deres produkter perfekt lukker en sirkulær økonomisk forretningsmodell ved å enzymatisk hydrolysere sidestrømmene til ikke-GMO
antibiotikafri, norsk atlantisk laks, redusere avfall, og øke økonomisk og ernæringsmessig verdi av hele fisken, som er et instrumentelt skritt for å fremme bærekraften til havbruksnæringen. Vi tror at selskapet er på nippet til et vendepunkt operativt og i et FoU-perspektiv.

– I tillegg er helsegevinstene virkelig ekstraordinære, og vi er spente på å se de siste resultatene fra forsøk og studier som skal fullføres senere i år og neste år. Vi ser på selskapet som en «best-in-class» produsent av ingredienser for forbrukerhelse og kjæledyrhelse, og som en inkubator av nye medikamenter. Det siste er absolutt noe markedet har oversett. Hofseth Biocare har utrolige funn og patenter, samt pågående forsøk innen astma og IBS, hvor dens naturlige helseprodukter kan være i stand til å dekke et betydelig udekket behov for mild til moderate tilfeller av begge forholdene. Vi har gått inn i det børsnoterte markedet for første gang tid da vi tror at dette selskapets potensial er betydelig og undervurdert av offentlige markeder på et langsiktig sikt, sier duoen.

Aqua Spark er investor i en rekke oppdrettsrelaterte selskaper, som Hatch, Bluegrove, Sogn Aqua, Calysta og Matorka.