Mowis kvartalsutbytte kan ryke

Nyheter
1004

Storoppdretter presenterer sin rapport for andre kvartal 19. august og ifølge meglerhuset Kepler Cheuvreux vil de spennende elementene i rapporten være driftsresultatet på segmentnivå, kostnader, utbytte og guiding.

Selv om en god del av resultat og slaktevolumer ble gjort kjent ved fremleggelsen av den kvartalsvise trading update for to uker siden, er særlig spørsmålet om guiding og utbytte uavklart.

– Vi tror det er mulig med et utbytte fra Mowi i løpet av andre kvartal, selv om vi ikke nødvendigvis håper på det, skriver sjømatanalytiker Christian Nordby i en rapport gjengitt av TDN Direkt.

Meglerhuset anslår at kostnadene på gruppenivå falt med 0,2 euro per kilo på kvartalsbasis, med uendrede kostnader i Norge og en betydelig forbedring i Skottland på omtrent en euro per kilo. Sterk etterspørsel etter detaljhandelsprodukter i løpet av kvartal kan være et vendepunkt for marginene i dette segmentet, mener Nordby.

Videre anslår analytikeren at Mowi vil ha en årlig volumvekst på to prosent i perioden 2021-2025, og antar at driftsutgiftene vil stabilisere seg på 4,61 euro pr kilo i 2021, fra 4,69 euro i 2020.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål 212 kroner.  Mowi var torsdag sist omsatt på 164,10 kroner.