Mowi kjøper K. Strømmen Lakseoppdrett for 790 millioner kroner

Nyheter
3961

Mowi bekrefter i en børsmelding fredag morgen at selskapet kjøper familiebedriften K. Strømmen Lakseoppdrett.

Salgssummen skal ifølge børsmeldingen være på 790 millioner kroner. Handelen vil bli gjort opp med 30 prosent i aksjer i Mowi og 70 prosent i kontanter.

«Det potensielle oppkjøpet styrker vår posisjon i et område som allerede er kjernen til Mowi region Midt, og støtter vår langsiktige strategi om å være en verdensledende og integrert produsent av sjømatproteiner», skriver Mowi i fredagens børsmelding.

Det var iLaks som først omtalte at K. Strømmen Lakseoppdrett i Rugsund i Bremanger kommune var til salgs i begynnelsen av juni. 

Selskapet, som ble grunnlagt av oppdrettspionéren Kristen Strømmen i 1972, har fire matfiskkonsesjoner og drifter på fire lokaliteter: Marøyna, Løypingneset, Endal og Grunneneset. Selskapet produserer årlig rundt 5.500 tonn laks.

I 2018 omsatte selskapet for 170 millioner kroner, og hadde et driftsresultat på minus 5,2 millioner kroner.

I juni skrev iLaks at flere skal ha bydd over 750 millioner for selskapet, inkludert konstellasjoner av budgivere. iLaks kjente også til at Mowi var interessert.

– Vi kan ikke kommentere eventuelle oppkjøp, skrev kommunikasjonsdirektør i Mowi, Ola Helge Hjetland da i en e-post til iLaks.

Transaksjonen avhenger av godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter.