Flere skal ha bydd over 750 millioner kroner for K. Strømmen Lakseoppdrett

Nyheter
2033

Beilerne flokker seg rundt familieselskapet.

Tidligere denne måneden meldte iLaks at K. Strømmen Lakseoppdrett i Rugsund i Bremanger kommune skal være til salgs. 

Kurt André Strømmen og broren Sven Jørgen Strømmen, som eier selskapet sammen med Andreas Strømmen, var ikke spesielt snakkesalig da iLaks kontaktet dem for å få bekreftet salgsplanene.

– Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte noe som helst. Jeg ønsker rett og slett ikke å kommentere dette. Det går endel rykter, sa Kurt André Strømmen til iLaks.

Etter det iLaks nå kjenner til skal flere aktører ha bydd over 750 millioner kroner for selskapet, inkludert konstellasjoner av budgivere. Det får iLaks opplyst fra flere uavhengige kilder.

iLaks kjenner til at Lingalaks er blant interessentene.

– På generell basis er alle slike salg oppe til vurdering i Lingalaks. Vi kommenterer ikke hvert enkelt tilfelle, svarer daglig leder Kristian Botnen på spørsmål om Lingalaks er blant dem som vil kjøpe K. Strømmen Lakseoppdrett.

K. Strømmen Lakseoppdrett har fire matfiskkonsesjoner og drifter på fire lokaliteter: Marøyna, Løypingneset, Endal og Grunneneset i Bremanger kommune. Dette er også midt i «Mowi-land».

– Vi kan ikke kommentere eventuelle oppkjøp, skriver kommunikasjonsdirektør i Mowi, Ola Helge Hjetland, i en e-post til iLaks.

Det er Pareto Securities som er valgt som tilrettelegger for transaksjonen. Henning Lund, som jobber i corporate finance-avdelingen til Pareto, har så langt ikke ville verken bekrefte eller avkrefte om de bistår K. Strømmen i en eventuell salgsprosess.

– Vi kan dessverre ikke kommentere prosesser hvor vi har, eller kan ha en rolle, sa Lund til iLaks for en uke siden.