Mowi har gjenvunnet kurstapet fra skattesjokket

Nyheter
0

Laksekjempen har ristet av seg nedgangen.

170,50 kroner. Det ble Mowis aksjekurs klokket inn på da Oslo Børs stengte tirsdagens handel. Til sammenligning stengte aksjehandelen på 170,05 kroner den 27. september, dagen før det som har blitt kalt Norges dyreste pressekonferanse.

Da statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum lanserte forslaget om 40 prosent grunnrenteskatt på havbruk den påfølgende morgen sendte det lakseaksjene rett i kjelleren. Børsverdier for 55 milliarder kroner forsvant – på en dag.

Da hadde Mowi-aksjen allerede vært i en nokså bratt nedoverbakke, grunnet fallende laksepriser, men muligens også budsjettlekkasjer og spekulasjon om innføring av grunnrenteskatt målbåret av VG og DN sine forbløffende velinformerte skribenter.

Les også: Hvem fôret DN og VG med innsideinformasjon om lakseskatten?

Multinasjonale Mowi har lakseproduksjon i en rekke forskjellige land, og er følgelig mindre rammet av skatteforslaget enn de rendyrkede norske lakseoppdretterne. Det har bidratt til å løfte aksjekursen de siste måneder.

Mowis aksjekurs. Kilde: Infront

Ifølge flere meglerhus har Mowi mer å gå på. DNB Markets, Carnegie og Pareto har kursmål på henholdsvis 180, 182 og 200 kroner. Alle de tre meglerhusene har kjøpsanbefaling på Mowi-aksjen.