Mowi avdekket «prodfisk» på avveie: – Ikke i henhold til avtale

0

Flere paller produksjonsfisk er blitt viseresolgt uten tillatelse.

Produksjonsfisk pakket hos Mowi har blitt videresolgt til kunde i Europa, uten å være feilrettet. Dette skriver selskapet i en melding til Mattilsynet, som iLaks har fått innsyn i.

Den 27. februar mottok Mowi bilde av kasser med produksjonsfisk fra en kunde i Europa. Etter å ha sjekket etikett er kassene sporet til Sekkingstad, levert til Skaganeset 23.februar.

Sporet til Sekkingstad
I meldingen til Mattilsynet kommer det frem at kjøper av produksjonsfisken er selskapet Salmonpoint. Dette er et sjømatselskap med base på Os, sør for Bergen, som eies av familiene Grøhn og Skallebø.

– Det viser seg at vår kunde Sekkingstad har videresolgt flere paller produksjonsfisk fra ordre 0013052482 til Salmonpoint. Dette er ikke i henhold til avtale mellom Sekkingstad og Mowi, skriver direktør Andreas Søraa i Mowi Markets i meldingen til Mattilsynet.

Avtalen, som Mowi og Sekkingstad har inngått, forutsetter at produksjonsfisk skal feilrettes innenlands av Sekkingstad, eller under leieproduksjon kontraktert av kunde.

Les også: Mowi: – Ikke tilstrekkelig bearbeidingskapasitet i næringen for tiden

Skal gjennomgås
Det er ikke klart for Mowi hvordan denne fisken har kommet til kunde i Europa. Selskapet vil undersøke dette nærmere.

– Per nå er saken at Sekkingstad har videresolgt produksjonsfisk til Salmonpoint som igjen har videresolgt denne fisken, forklarer Søraa.

I meldingen til Mattilsynet viser Andreas Søraa også til søknad om midlertidig dispensasjon fra Forskrift om kvalitet på fisk og fiskevarer, datert 16.februar, og uttrykker bekymring for omfanget av ulovlig eksport av produksjonsfisk.