– Med lett oppgradering får du to mil fylkesvei fikset for 100 millioner

Nyheter
664

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Svein Eggesvik (Sp), er ikke imponert over regjeringens gave på 100 millioner kroner for å ruste opp viktige fylkeskommunale veier.

Det var under et besøk i Bodø tidligere denne uken, at statsminister Erna Solberg (H) og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), varslet at regjeringen vil sette av 100 millioner kroner i neste års budsjett til å forbedre betydningsfulle næringsveier.

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Svein Eggesvik (Sp), sier til NRK at alle monner drar, men mener at 100 millioner kroner ikke rekker til mye.

Svein Eggesvik. FOTO: Senterpartiet

– Med lett oppgradering får du to mil fylkesvei fikset for 100 millioner, sier han til statskanalen.

Ifølge Eggesvik koster ren re-asfaltering alene 1.000 kroner meteren. Lett oppgradering har en prislapp på 5.000 kroner meteren, ifølge Eggesvik.

I april skrev NRK at etterslepet på vedlikehold av fylkesveiene, som er nesten 45.000 kilometer med vei, er på mellom 70 og 80 milliarder kroner.

Fylkesrådet i Nordland skal for øvrig bruke én milliard på å utbedre enn rekke fylkesveier, inkludert 100 millioner kroner på veiutbedring i Steigen, hvor Cermaq sitt lakseslakteri ligger.

Jonny Finstad (H), som sitter i Transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, sier til NRK at 100 millioner kroner bare er en «forsiktig oppstart».

– I påfølgende budsjett kommer det betydelig mer midler som fylkene kan søke på.