Matstreif sikter på ny rekord

Nyheter
613

Helgen 12. og 13. september kan flere hundre tusen mennesker få smake unik lokalmat fra sjø og land.
På Matstreif har publikum mulighet til å smake seg gjennom Norge og få innblikk i spennende norsk mat og matkultur.

I 2013 opplevde arrangementet stor entusiasme og matglede hos rundt 160 000 besøkende og 180 utstillere. I år kan publikumstallet bli flere hundre tusen ettersom Matstreif utvider sitt areal betydelig. Innovasjon Norge har inngått en avtale med Aker Brygge og Tjuvholmen (Den norske sjømatfestivalen) – Oslos kanskje mest innovative restaurantmiljø. Det vil kunne løfte den kulinariske profilen ytterligere.

Større gourmetprofil
– Det kommer til å koke og syde av liv på årets Matstreif! Festivalen er større enn noensinne, og det blir fantastisk å få brukt hele området fra Rådhusplassen til Aker Brygge og Tjuvholmen. Ved å involvere de mange flotte restaurantene våre vil publikum få oppleve enda mer av gourmetaspektet ved festivalen, sier Tomas Nygård, Destinasjonssjef Aker Brygge.

Matstreif vil benytte utstillerarealer og samarbeide med restauranter og arrangementssteder i området om menyer, kurs og profilering. Hovedtyngden av arrangementet vil imidlertid som tidligere ligge på Rådhusplassen.

– Dette er en spennende og unik mulighet til å bygge opp under en fantastisk festival og skape oppmerksomhet om norsk kvalitetsmat. Vi tror det nye samarbeidet vil skape en felles følelse for hele byområdet, og gleder oss til å ønske publikum velkommen til en god matopplevelse, sier Hege Skjelbred Hatlemark, Eiendomssjef Tjuvholmen.

Kårer Norges beste rekepiller
Første gang festivalen ble arrangert var i 2005. Som tidligere vil en satse på et variert spekter av spennende mat- og drikke opplevelser. Her kan publikum smake, kjøpe, lære, la seg underholde og konkurrere om å bli Norgesmester i rekepilling og østersåpning. Festivalen får besøk av landets fremste kokker, og arrangerer spennende kurs både for barn og voksne – med varierte tema fra sjømatretter for barn til ølbrygging for voksne.

En viktig forutsetning er at produktene skal være basert på norske råvarer og norsk produksjon, eventuelt være tilbehør til matproduksjon. Noe av hovedmålet er at publikum skal kunne møte produsenten.

Det er Innovasjon Norge som er arrangør av Matstreif i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.