Måsøval tok over Mowis slakteri på Ulvan. Nå er maskineriet i gang.

Nyheter
0

Brukte sommeren på å finpusse sitt Hitra-anlegg.

– Milepæl for Måsøval, skriver selskapet på sin Facebook-side. 2. september åpnet de for produksjon i sitt nye slakteri på Ulvan i Hitra kommune.

I en nyhetsmelding på selskapets nettsider skriver de at slakteri-overtakelsen ikke bare var en strategisk investering, men også et viktig steg for å sikre lokale arbeidsplasser og videreføre en stolt tradisjon i regionen.

Slakteri-shuffle
Helt nytt er imidlertid ikke slakteriet, som tidligere tilhørte Mowi. Oppdrettskjempen slaktet sin siste fisk på Ulvan like før årsskiftet, og solgte slakteriet til Måsøval. Selv flyttet Mowi produksjonen til sitt nye anlegg på Jøsnøya.

Les også: I dag åpner Mowi sin nye foredlingsfabrikk på Jøsnøya

8. mai skrev Måsøval under kontrakten, og siden da har de jobbet for å gjøre Ulvan-anlegget klart til produksjon.

«Nå, bare noen måneder senere, er vi klare til å ta slakteriet i bruk,» skriver Måsøval på sine nettsider – etter flere måneders innsats for å klargjøre slakteriet. Foto: Knut Drange

Slakteriet ble overtatt med alt utstyret som Mowi har brukt. Det var operativt ved overtakelsen, men Måsøval har likevel brukt sommeren på å finjustere og optimalisere. Nå er alt klart for å ta imot den første laksen.

– Stolte
«Vi er stolte av å kunne videreføre driften ved slakteriet, noe som sikrer over 60 arbeidsplasser på Hitra, inkludert både administrasjon og produksjon,» fortsetter selskapet.

«Denne overtakelsen gir oss ikke bare muligheten til å slakte vår egen fisk, men også til å hjelpe andre oppdrettere i området når det stort trykk på slaktingen».

Foto: Krzysztof Zboralski

Les også: Produksjonskostnader på 51 kroner kiloet pumpet opp Måsøval-resultatet

Kaffe-drevet innsats
Fabrikksjef Stian Horten ble ansatt allerede før overtakelsen.

Sammen med en rekke ansatte har Horten jobbet iherdig for å sikre en smidig overgang, og klargjøre slakteriet for drift.

– Det har gått med noen kopper kaffe på veien hit, men nå er vi i gang, sier han, og understreker at den samlede innsatsen fra Måsøval-teamet har vært avgjørende.

– Med dette viderefører vi en viktig arbeidsplass i regionen. Våre ansatte er vår viktigste ressurs, sier Stian Horten, fabrikksjef ved Måsøval sitt slakteri på Ulvan. Foto: Krzysztof Zboralski