– Man kan si at Berkåk luktet lakseoppdrett

Nyheter
1323

Statens vegvesen gjennomførte natt til onsdag en kontroll av vogntog på Berkåk i Rennebu kommune i Trøndelag, og flere fikk midlertidig kjøreforbud grunnet avrenning fra fiskelast.

Totalt måtte Statens vegvesen stanse 13 vogntog på grunn av avrenning – 12 av disse i Berkåk. To av sjåførene ble anmeldt fordi disse ble stanset på grunn av avrenning for tredje og fjerde gang, skriver NRK.

FOTO: Statens vegvesen

Ifølge kontrolleder Morten Frantzen kunne Statens vegvesen stoppet flere, men kapasiteten strakk ikke til.

– Man kan si at Berkåk luktet lakseoppdrett i natt, oppsummerer Frantzen overfor NRK

iLaks har skrevet en rekke artikler den siste tiden om problemene med avrenning fra laksevogntog. Administrerende direktør i Stranda Prolog, Klaus Hoseth, har blant annet uttalt at man både må tenke kortsiktig og langsiktig for å få bukt med problemet.

Sjømatbedriftene,Lastebileierforbundet og Statens vegvesen har også sammen tatt initiativ til å få laget en nasjonal standard for hvordan norsk sjømat skal fraktes på norske veier. Trioen har nedsatt en arbeidsgruppe, som skal presentere et forslag til en bransjestandard for samferdselsminister Knut Arild Hareid i løpet av høsten.

– Jeg håper statsråden tar tak i det når vi overleverer forslagene, sier administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene til NRK.

Gruppen har også ønsket å få til et møte med Hareide, men han har takket nei, ifølge Tungt.no

– Oppfatningen er at samferdselsministeren har et stort fokus på sikkerhet i trafikken, og vi stiller oss uforstående til en så lunken mottakelse, sier Roar Melum, regionsjef i NLF Trøndelag.