Salget dras opp av tradisjonelt salg av merder og fôrflåter, men landbaserte anlegg tar stadig større plass i ordreboken.
AKVA group leverte en omsetning på 831 millioner kroner i fjerde kvartal 2021, en økning på ti prosent sammenlignet med samme kvartal i 2020. EBIT økte fra ni millioner til 19 millioner kroner i samme periode.
Ordreinngangen i kvartalet var 741 millioner kroner, som ga en ordrereserve på tre millarder kroner ved årets utgang.
Restriksjoner
Lønnsomheten i fjerde kvartal er negativt påvirket av restriksjoner i forsyningskjeden og
kostnadsinflasjon, skriver AKVA group i sin kvartalsrapport som blir fremlagt fredag morgen.
Selskapet lover en krone per aksje i utbytte, som vil bli utbetalt i løpet av første kvartal 2022.
“AKVA group har opprettholdt et sterkt fokus på tiltakene iverksatt etter COVID-19-utbruddet i mars 2020 for å sikre helsen og sikkerheten til våre ansatte og kunder, overvåke og optimalisere den samlede likviditeten i selskapet, opprettholde forsyningssikkerheten under krisen og en jevn ordreinngang til sikre arbeid for alle i AKVA group. COVID-19-restriksjonene hadde negativ innvirkning på driften i løpet av første halvår 2021. De negative implikasjonene var hovedsakelig knyttet til reiserestriksjoner og bruk av utenlandsk arbeidskraft i pågående drift. Reisestriksjonene ble opphevet ved utgangen av andre kvartal 2021 og virkningen fra restriksjonene var begrenset i Q3 og Q4,” skriver selskapet videre.
På land
Mens omsetning og inntjening domineres av merd-basert teknologi til oppdrett i sjø, særlig i Nord-Europa, har ordreboken stadig større innslag av kontrakter for å bygge landbaserte oppdrettsanlegg.
En av disse ordrene, på 1,3 milliarder kroner for AquaCon, er betinget av finansiering. Det norske oppstartselskapet AquaCon signerte i fjor høst en kontrakt med AKVA group og sistnevntes nye forretningspartner Israel Corp. om å bygge et landbasert anlegg som kan produsere 16.000 tonn laks i Maryland på den amerikanske østkysten. Prislappen er 150 millioner dollar.