Lerøys nye 9.000 kvadratmeter store fabrikk utenfor Madrid vil gi en plattform for lansering av flere nye produkter for å styrke selskapets posisjon i Spania og Portugal.
Den nyåpnede fabrikken, som sysselsetter 160 personer, er strategisk designet for å både øke produksjonskapasiteten for nåværende produkter og utvide gruppens produktspekter.
Spania er den største importøren av sjømat i EU, og landet ser også en rask vekst i sjømatkonsumet.
– Lerøy har en sterk posisjon i Spania, hvor vi er et av de ledende selskapene innen lakseforedling og sushiproduksjon, sier Antonio Díez, administrerende direktør i Lerøy Processing Spain, og legger til: – vi foredler fersk og frossen fisk, røyker laks og produserer ferdigretter som er noen av innovasjonene som vil skape nye forretningsmuligheter.

– Dette vil utvilsomt forsterke selskapets ledende posisjon i sjømatmarkedet i Spania og hele den iberiske halvøy.
Lerøy har allerede fabrikker i Barcelona, Valencia, Alicante og Las Palmas i Spania, sammen med en lokalitet i Lisboa, den portugisiske hovedstaden. Disse skal nå alle oppgraderes slik at de kan lage nye produkter.
– Vi kan lage nye produkter som svar på etterspørselen fra våre kunder, for å utvide vårt sortiment og gå inn i nye segmenter, legger han til.
De nye sortimentene inkluderer sushi, nudler, torske- og lakseburgere, poke bowls og fiskebaserte ferdigretter sammen med mer tradisjonell røkelaks, frossen laks og ferske lakseprodukter i forbrukeremballasje.
Lerøy Processing Spain sysselsetter i dag rundt 350 personer, men Diez tror det tallet vil stige i fremtiden.
Den nye Madrid-fabrikken har tre soner: en for ferdigretter som sushi og andre retter; en for bearbeiding av fersk og frossen fisk sammen med en for røyking av fisk. Den har også et biologisk renseanlegg designet for å redusere miljøpåvirkningen.
