Lerøy vil ikke lenger bruke grønngylt som rensefisk

Nyheter
0

Etter økt dødelighet blant grønngylt, slutter Lerøy å bruke fisken som en del av sitt rensefiskprogram.

– Lerøy Seafood setter alltid fiskevelferd først, og vi tar den nylige situasjonen med økt dødelighet blant grønngylt på alvor.

Det sier Morten Fjæreide, daglig leder hos Lerøy Sjøtroll, til iLaks etter at Mattilsynet reagerte på høy dødelighet av grønngylt på seks Lerøy-lokaliteter.

Les også: 180.000 rensefisk døde hos Lerøy: – Langt fra forsvarlig

Morten Fjæreide. Foto: Privat/LinkedIn

– Vi varslet Mattilsynet da problemene oppstod, og har samarbeidet med eksperter ved Havforskningsinstituttet, sier Fjæreide.

– Til tross for våre forsøk for å redusere dødeligheten, har vi nå besluttet å avslutte bruken av grønngylt som en del av vårt rensefiskprogram. Vi fokuserer nå fremover på egenprodusert rognkjeks og labrus, som har hatt positiv helsestatus.

Fjæreide påpeker at Lerøy, i tillegg til å avslutte bruken av grønngylt, investerer i ny teknologi med nedsenkbare og semilukkede merder.

– Dette vil bidra til å redusere behovet for rensefisk, samtidig som den øker fiskevelferd og bærekraft. Vi er fast bestemt på å være en del av løsningen for å forbedre bransjens praksis og sikre bedre helse for fisken vår.