I sin sjømatguide for bærekraftig sjømat, Seafood Watch, har Monterey Bay Aquarium gitt laks fra Skjerstadfjorden i Nordland den beste anbefalingen.
Ifølge Seafood Watch er dette den første sjøbaserte produksjonen av atlantisk laks som får denne anbefalingen, skriver Avisa Nordland.
Siden etableringen av Seafood Watch-programmet i 1999 har akvariet blitt en av de mest respekterte kilder til vitenskapsbasert informasjon som brukes av bedrifter og forbrukere til å finne og kjøpe bærekraftig sjømat, både vill og oppdrettet.
I en internasjonal forbrukeranbefaling publisert i går, konkluderes det med at laks fra Skjerstadfjorden i Nordland er et av de mest bærekraftige valgene man kan ta.
Produksjonen ved Edelfarm, Wenberg Fiskeoppdrett og Salten Stamfisk (Salten Aqua-gruppen) er evaluert, og anbefalingen er gitt etter vitenskapelige kriterier, hvor de blant annet ser på miljøstanden i fjorden og hvor godt oppdretterne tar med miljømessig bærekraft i driften.
Av ti hovedkriterier er ni vurdert til å være i den beste kategorien. Geir Wenberg i Salten Aqua sier anbefalingen er «særdeles hyggelig.
– Det har betydning for oss lokalt og for eksport av laksen i det internasjonale markedet, sier Wenberg.