Kristiansand-selskap skal levere utstyr til Nordlaks’ Havfarm

Nyheter
1693

Ifølge Techno har selskapet mottatt «en betydelig ordre» for utstyr til Nordlaks sin første Havfarm.

Den første Havfarmen blir 385 meter lang og 59,5 meter bred med en kapasitet på inntil 10.000 tonn fisk. Techano har inngått en kontrakt direkte med det store kinesiske verftet CIMC Raffles i Yantai, Kina, hvor Havfarmen skal bygges.

– I sterk konkurranse med ledende aktører mottok Techano ordre på en offshorekran og to avanserte skinnegående servicevogner, som er utstyrt med diverse håndteringsutstyr, sier Øystein Bondevik, salgsdirektør i Techano.

Servicevognene (RMSU) er spesialkonstruert for dette prosjektet. Havfarmen vil bli utstyrt med to sett vogner – henholdsvis på styrbord og babord side – hvor de kan kjøre i hele skipets lengde. Hver RMSU er utstyrt med to kraner som dekker hele arbeidsområdet. I tillegg kan de utrustes med personellkorg for operatørene.

– Å komme inn i det voksende markedet for eksponert havbruk, samt få et sterkere fotfeste i Norge og videreutvikle 3D-kompenserte kraner har vært nøkkelen for å investere i Techano. Med denne gjennombruddskontrakten har vi fått en god start på vår felles visjon av Techano og Van Aalst Group, sier Wijnand van Aalst, administrerende direktør for Van Aalst-konsernet, som nylig kjøpte opp Techano.