Krever tydelige skattesvar fra Erna

Nyheter
0

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Holmøy Eriksson, krever tydelige skattesvar fra Høyres landsmøte. Han mener Høyre har sittet alt for stille litt for lenge i båten. – Nå må Høyre avklare hva de er for, ikke bare si hva de er imot. Vi har store forventninger til Høyre. Derfor er det viktig at de kommer med tydelige avklaringer, sier han.

Høyres-leder Erna Solberg har inn mot inn mot partiets landsmøte fått lakseskatten midt i fanget. Hun har sagt at Høyre er imot regjeringens forslag til lakseskatt, og omtalt den som ubrukbar, og at forslaget inviterer til advokatmat.

– Jeg er svært glad for at Erna Solberg er tydelig på at hun og Høyre ikke vil støtte regjeringens forslag til lakseskatt, og at hun omtaler denne som ubrukbar. Men, jeg skulle svært gjerne ønsket at hun hadde vært like tydelig på hva hun og Høyre er for når det gjelder lakseskatten, og eierbeskatning for norsk privat eierskap, sier Robert H. Eriksson i en melding.

Eriksson viser til resolusjonen som skal behandles på landsmøtet. Kysten har samlet seg sju av Høyres fylkeslag langs hele kysten står bak resolusjonen. Redaksjonskomiteens innstilling er at Høyre sier nei til regjeringens lakseskatt.

– Vi har klare forventninger til Høyres landsmøte om at de står fast på tidligere vedtatt politikk og lytter til sine egne langs kysten, og til næringen, sier Eriksson, og fortsetter:

– Næringen forventer et tydelig svar fra partiet:

    • Er de for eller imot grunnrenteskatt på havbruk?
    • Er de for, vil de forme sin politikk basert på nærings forslag til modell?
    • Hva kan vi forvente av Høyre når det gjelder formuesskatt og utbytteskatt?
    • Er de for eller imot en maksgrense på skatt for norsk privat eierskap?

– Dette er utrolig viktige spørsmål for oss i næringen, og om Erna igjen skulle bli statsminister i 2025, kan vi da forvente at Høyre vil reversere dagens regjering sin lakseskatt, og hva kan vi forvente den blir reversert til? Dette handler rett og slett om hvilke ambisjoner Høyre har for sjømatnæringen, og hva vi som næring kan forvente, sier Eriksson.

Eriksson synes det er trist å se det angrepet som landets største matvareproduksjon er utsatt for. Sjømatnæringen produserer like mye mat, bare fra Trøndelag, som hele norsk landbruk sin totale kjøttproduksjon.

– Sjømatnæringen har alle forutsetninger for å være Norges store framtidsnæring. I tillegg til dyktige næringsaktører og en ledende leverandørindustri, trenger vi også ambisiøse politikere for å lykkes.

– Summen av alle skattebyrdene som blir tredd nedover hodene våre, handler ikke bare om havbruksnæringen. Det handler om et tydelig politisk angrep på det private norske eierskapet i norsk næringsliv. Derfor er en av Sjømatbedriftenes aller viktigste kamper: Samfunnskampen for å verne om det private norske eierskapet. I denne kampen trenger vi å vite hvilke politiske partier som slår ring rundt det private norske eierskapet, avslutter Eriksson.