Kråkøy Slakteri reddet av tidenes julegave – fikk ny slakteavtale

Nyheter
1463

Den hardt pressede bedriften får arbeid til og med april takket være SalmoNor og Bjørøya Fiskeoppdrett. – Dette er fantastisk, sier daglig leder Roger Sørgård.

iLaks har omtalt saken om det nedleggelsestruede slakteriet en rekke ganger. 55 arbeidsplasser ved Kråkøy Slakteri i Roan kommune i Trøndelag har i lang tid stått i fare, etter at Måsøval Fiskeoppdrett og Refsnes Laks varslet at de ville avslutte slakteavtalen med bedriften fra og med nyttår.

I januar fikk Kråkøy Slakteri på plass en avtale frem til midten av januar med SalmoNor. Nå har slakteriet fått fornyet deadline, og er sikret arbeid til og med april, skriver Fosna-Folket.

Slakteriet har nemlig landet en avtale med Bjørøya Fiskeoppdrett, og skal slakte for oppdretteren i januar, februar, mars og april. Totalt er det snakk om 500-600 tonn hver måned.

– Det gir arbeid til et skift i åtte-ni dager hver måned, sier daglig leder Roger Sørgård til avisen, og omtaler det som «årets julegave».

Trolig må staben permitteres resten av måneden i februar til april – såfremt det ikke dukker opp mer arbeid. Sørgård sier de jobber videre med flere potensielle avtaler fremover.