Koronasituasjonen førte til halvert omsetning i mars for verftet

Nyheter
409

Fiskerstrand Verft i Sula kommune i Møre og Romsdal har fått 421.298 kroner gjennom regjeringens kompensasjonsordning for koronarammede bedrifter.

Beløpet er likevel småpenger i forhold til hva Fiskerstrand Verft oppga i omsetningstap i søknaden. I mars 2019 hadde bedriften en omsetning på 42,4 millioner kroner, mens i mars i år var omsetningen på 21,2 millioner kroner.

Minstekravet i kontantstøtteordningen er et omsetningsfall på 20 prosent sammenliknet med mars i fjor.

Faste kostnader for mars i år var på 1,1 millioner kroner, opplyser Fiskerstrand Verft.

– Grunnet koronasituasjonen har vi fått noen kanselleringer og noen utsettelser av oppdrag, som gjør at omsetningen i mars i år er bare halvparten av det den var i fjor. Vi har likevel faste kostnader som løper, og det er disse vi nå har søkt og fått støtte for en andel av, sier administrerende direktør Magne Standal.

Standal ønsker ikke å gå ut med årsresultatet i 2019 for verftet på det nåværende tidspunkt.

– Omsetning og resultat for 2019 er litt tidlig å gå ut med da dette enda ikke er behandlet av styret, forklarer han.

Ifølge Skatteetaten, som forvalter kompensasjonsordningen, er det så langt innvilget utbetalinger på 888,6 millioner kroner fordelt på rett i overkant av 19.000 tilskuddsmottakere.

Nylig landet Fiskerstrand Verft for øvrig en viktig avtale. Selskapet skal bygge om «Hydro Patriot» (tidligere «Island Spirit») til avlusningsbåt. Fartøyet ankom verftet 17. april, og arbeidet er planlagt å ta elleve uker.

– Det er et flott oppdrag, som passet godt inn i ordresituasjonen vår nå før sommerferien, avslutter Standal.