Konsernsjefen i TrønderEnergi om Witzøes vindmølle-engasjement: – Opptrer hyklersk

Nyheter
1243

Konsernsjef i TrønderEnergi, Ståle Gjersvold, går hardt ut mot Salmar-gründer Gustav Witzøe.

For litt over en uke siden skrev iLaks at Gustav Witzøe tar advokatregningen for vindmøllemotstandere på Frøya, som siden begynnelsen av april har forsøkt å hindre utbyggingen av Frøya vindkraftverk. Det er TrønderEnergi og det tyske selskapet Stadtwerke München som står bak utbyggingen.

Nå går konsernsjefen i TrønderEnergi, Ståle Gjersvold, i strupen på Witzøe.

Ståle Gjersvold. FOTO: TrønderEnergi

– Det som er spesielt her, er at en som er blitt mangemilliardær basert på oppdrett, for det første ikke er opptatt av forutsigbarheten for en næringslivsaktør som oss, og for det andre øser av sin rikdom til å understøtte ulovlig aksjonsvirksomhet, sier Gjersvold til Dagens Næringsliv.

Gjersvold viser til at SalMar er den største kraftforbrukeren på Frøya, og han mener Witzøe opptrer hyklersk.

I en SMS til Dagens Næringsliv, svarer Witzøe følgende på kritikken:

Gustav Witzøe. FOTO: Trine Forsland

«Jeg tror ikke noen er tjent med å karakterisere oss her ute ved kysten på denne måten. Mat må produseres på kloden vår, enten det er i den blå eller grønne åker. Alle i Norge har fordel av en matproduksjon som gir overskudd og store skatteinntekter til fellesskapet. Norsk matproduksjon har høy kvalitet og skjer på en miljømessig bærekraftig måte. Noe helt annet er det å «teppebombe» en sårbar kystkommune med monstermaster som vil skade viktige naturverdier, og som aldri ville blitt tillatt nært inntil en storby. Ikke engang en enkelt skyskraper ble godtatt på Fornebu, skjønt den skulle plasseres midt i et område avsatt til konsentrert byutvikling.»

I et brev fra TrønderEnergi til kommunen, varsles et mulig erstatningskrav. Ifølge kraftprodusenten vil de sammen med Frøya Vind lide tap på over 300 millioner kroner overfor sine leverandører under inngåtte kontrakter, dersom prosjektet kanselleres.