Kommunen krever tilbake penger fra Sivertsen: – Det var ikke bra det som foregikk, det var uryddig

Nyheter
688

Senja kommune har tatt kontakt med fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen (H), og krever at han betaler tilbake 120.000 kroner, som han fikk i etterlønn mens han var i full jobb i departementet.

Det var i forrige uke at Dagbladet avslørte at Sivertsen mottok etterlønnen fra kommunen mens han også var statssekretær for Torbjørn Røe Isaksen (H). Sivertsen var i flere år ordfører i daværende Lenvik kommune, som i dag er en del av den nye, sammenslåtte Senja kommune, før han gikk over i jobben som statssekretær. Søknaden om etterlønn skal ha blitt sendt inn flere uker etter at han startet i jobben i departementet.

Statsminister Erna Solberg ba Sivertsen om «å rydde opp» i forholdet. Kommunen på sin side sa de skulle se på saken, og vurdere om etterlønnen på 120.000 kroner kunne kreves tilbake.

Krever tilbakebetaling
Nå bekrefter rådmann på Senja, Hogne Eidissen, at kommunen har bedt Sivertsen om å betale tilbake summen han fikk i etterlønn.

– Han har søkt om etterlønn han ikke skulle fått. Det var ikke bra det som foregikk, det var uryddig. Nå har vi en god dialog med Sivertsen. Han ønsker å ordne opp i saken så raskt som mulig, sier Eidissen til Dagbladet.

Sivertsen har ikke besvart henvendelsene fra avisen, men sa i forrige uke:

– Sett i ettertid skulle jeg kanskje ikke søkt om ettergodtgjørelse.

Til lokalavisen Folkebladet sier imidlertid Sivertsen at han angrer på at han ikke annullerte etterlønnsavtalen.

For øvrig har tidligere fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik søkt om utvidet etterlønn etter at Frp gikk ut av regjering, skriver Aftenposten. Nesvik har fått seg jobb i brønnbåtrederiet Sølvtrans, men venter på en avgjørelse fra Karantenenemda før han kan starte i jobben.

Ryddet opp i styreverv
Men den omdiskuterte etterlønnen ikke det eneste problemet Geir Inge Sivertsen har støtt på etter at han ble utnevnt til ny fiskeri- og sjømatminister 24. januar. Ifølge Dagens Næringsliv har Sivertsen beholdt flere styreverv etter at han ble statssekretær og fiskeri- og sjømatminister. Ingen av vervene skal ha vært registrert i Stortingets register for verv og økonomiske interesser.

Sivertsen sier til avisen han ga beskjed til alle selskaper han ville fratre før jul, men la samtidig til at «erfaringen viser at det kan ta tid før selskap får registrert slik endring av styret, og meddelt dette til foretaksregisteret».

Tirsdag sa han at han hadde vært i kontakt igjen med selskapene. Han skal også da ha gått inn i Brønnøysundregistrene, og slettet sin formelle tilknytning til selskapene han hadde styreverv i.