Erna Solberg ber Geir Inge Sivertsen «rydde opp» etter avsløring om etterlønn

Nyheter
717

Geir Inge Sivertsen (H) mottok etterlønn fra Senja kommune mens han var i full jobb som statssekretær.  

Det skriver Dagbladet.

Sivertsen ble utnvevnt som statssekretær for Torbjørn Røe Isaksen (H) i november i fjor. Han kom da direkte fra jobben som mangeårig ordfører i daværende Lenvik kommune, som i dag er en del av den nye, sammenslåtte Senja kommune.

Ifølge avisen sendte Sivertsen inn søknaden om etterlønn flere uker etter han ble utnevnt som statssekretær. Søknaden var oppe til behandling i kommunestyret i Senja kommune 11. desember i fjor. Her ble det bestemt at Sivertsen skulle få en etterlønn på 120.000 kroner.

Sivertsen, som i dag er fiskeri- og sjømatminister, sier til Dagbladet at han forholdt seg til den nye kommunelovens beskrivelse av hvordan etterlønn til folkevalgte skulle reguleres da han søkte. Han innser samtidig nå at etterlønnen skulle vært avkortet, og han lover å tilbakebetale beløpet.

– Sett i ettertid skulle jeg kanskje ikke søkt om ettergodtgjørelse, sier han.

Kommunen skal nå se på saken, og vurdere om ettergodtgjørelsen kan kreves tilbake.

Statsminister Erna Solberg (H) sier til Dagbladet at hun fortsatt har tillit til Sivertsen, men legger til at det «ikke var så lurt» å søke om etterlønn.

– Dette synes jeg Sivertsen skal rydde opp i. Hvordan regelverket har vært i den kommunen, det får kommunen rydde opp i. Vi bør ha et system hvor en som går over i vanlig jobb ikke mottar etterlønn, sier Solberg.