Kleven verft trues av konkurs

Nyheter
1568

Tre långivere har terminert sine avtaler med verftet.

I vinter tok kroatiske Div Group over eierskapet av Kleven verft i Ulsteinvik. Selgeren av det hardt prøvede verftet var storkunden Hurtigruten.

Tomislav Debeljak, eier og administrerende direktør i DIV Group, uttalte i forbindelse med overtakelsen at han så fram til samarbeidet.

– Vi er veldig glade for å ha signert denne avtalen som åpner muligheten for samarbeid mellom to lange og vellykkede skipsbyggertradisjoner, sa Debeljak.

Men kun noen måneder etter salget skal verftet nå være nær konkurs.

Debeljak skrev fredag ettermiddag i et brev til kunder, samarbeidspartnere og kreditorer at tre långivere har terminert avtalen med verftet, ifølge Nett.no.

Ifølge avisen skriver Debeljak at konkurs er et alternativ som må vurderes dersom det ikke oppnås enighet innen førstkommende onsdag, 1. juli. Både verftets og datterselskapenes kontoer skal være frosset etter at långiverne terminerte avtalen. 

Både administrerende direktør Kjetil Bollestad og finansdirektør Ola Beinnes Fosse har på kort tid forlatt Kleven Verft.

– Jeg vil ikke, og kan ikke, være en del av den operasjonen og kulturen som Debeljak er en del av, sier Bollestad til Nett.no.

Olav Høydalsvik, hovedtillitsvalgt i fellesforbundet, sier til NRK at de ansatte nå er urolige.

Kleven verft har de siste årene blant annet levert flere brønnbåter til Sølvtrans.