Kroatiske DIV Group tar over Kleven Verft

Nyheter
670

Det kroatiske industrikonsernet DIV Group har inngått avtale om å kjøpe Kleven Verft av Hurtigruten.

Det opplyser Kleven Verft i en pressemelding. Avtalen er forventet å bli gjennomført i løpet av de neste ukene.

DIV Group er et av de største industrikonsernene  i Kroatia, og eier blant annet det største skipsverftet i Kroatia, Brodosplit.

– Jeg er utrolig glad på vegne av alle ansatte i Kleven at vi nå er i ferd med å få inn en ny og solid eier av verftet. Vi har gjennom en vanskelig periode klart å levere fantastiske skip, samt beholde den høye kompetansen på verftet. Nå skal vi sammen med nye eiere tenke langsiktig og utvikle oss videre. Dette blir en ny og spennende epoke for alle Kleven-ansatte, sier administrerende direktør Kjetil Bollestad.

Tomislav Debeljak, eier og administrerende direktør i DIV Group, ser fram til samarbeidet.

– Vi er veldig glade for å ha signert denne avtalen som åpner muligheten for samarbeid mellom to lange og vellykkede skipsbyggertradisjoner, sier Debeljak.

Han sier videre at forbindelsen vil skape en positiv synergieffekt i alle segmentene av virksomheten, inkludert entreprenørvirksomheten og finansiering av nye skip, samt design, bygging av skrog og spesielt å utstyre fremtidige nybygg.

– På grunn av denne positive synergien, forventer jeg også lavere byggekostnader og betydelig lavere kostnader for å finansiere nye prosjekt. Den totale innsparingen som kan utgjøre opptil fem prosent vil tillate oss ikke bare større lønnsomhet, men også konkurranseevne når vi kontraherer og bygger komplekse mellomstore skip, sier Debeljak.

Ifølge pressemeldingen skal Kleven Verft beholde sitt navn når DIV Group står som eier. Verftet kommer også til å holde fram som et eget selskap, men under DIV Group-paraplyen.

– Vi har lett etter en eier som vi er sikre på vil Kleven det beste. Flere mulige kjøpere har blitt vurdert, og vi er helt sikre på at DIV Group er de rette eierne for Kleven. Ingen andre har vært i stand til å vise til en så trygg og langsiktig plan for verftet. Dette er en perfekt match, mener finansdirektør Ola Beinnes Fosse ved Kleven Verft.