Kemneren har sikret seg pant for 800.000 kroner i Andreassens bolig

Nyheter
0

Skattekrangel rammer gründerens funkisbolig.

Toppsjef Johan Andreassen i Atlantic Sapphire og kona Kamilla Utgård har bygget et 300 kvadratmeter stort funkishus på Daugstad ved Tresfjorden i Romsdal. Tomten hvor huset ligger på er skilt ut fra gården til Johan Andreassens foreldre. Området het tidligere Villahagen.

Les også: Her er Atlantic Sapphire-sjefens norske sommerresidens

I slutten av mars i år tok kemneren pant på 799.700 kroner i Andreassens halvdel av boligen. Han ønsker ikke å svare på hva han krangler med Skatteetaten om.

– Jeg kommenterer av prinsipp ikke privat anliggende, skriver Andreassen i en epost til Dagens Næringsliv.

Kemnerens pant i boligen ble tinglyst etter at det ble avholdt utleggsforretning 22. mars. Fra før hadde Sparebanken 1 SMN et pant på ti millioner kroner, viser grunnboken.

Ifølge Skatteetaten skjer et utlegg av denne typen normalt fordi en ikke har betalt skatt og avgifter innen betalingsfristen. Utleggsforretningen kan bli gjennomført uten varsel, og fører til betalingsanmerkning. Dersom kravet fortsatt ikke blir betalt, kan tingretten selge objektet det er tatt pant i.

Andreassen er sammen med tremenningen Bjørn-Vegard Løvik største aksjonær i børsnoterte Atlantic Sapphire. Til sammen kontrollerer duoen 13,5 prosent av aksjene i det landbaserte pionérselskapet.

Atlantic Sapphire handles ved lunsjtider onsdag til kurs 36,25 kroner, etter en nedgang på 0,6 prosent.