Her er Atlantic Sapphire-sjefens norske sommerresidens

Nyheter
2574

Konsernsjef Johan Andreassen i Atlantic Sapphire og kona Kamilla Utgård har bygget et 300 kvadratmeter stort funkishus på Daugstad ved Tresfjorden i Romsdal.

Det skriver Romsdals Budstikke.

Tomta hvor huset ligger på er skilt ut fra gården til Johan Andreassens foreldre. Området het tidligere Villahagen.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet. Huset ble akkurat slik vi ville, sier Kamilla Utgård om huset, som stod klart i fjor høst.

Saken fortsetter under bildet

FOTO: Kirsti Edøy

Ville at barna skulle kjenne på det å være norsk
Ekteparet flyttet til Florida i 2012 i forbindelse med at Johan Andreassen og tremenningen Bjørn-Vegard Løvik hadde store planer for landbasert lakseoppdrett i den amerikanske sørstaten.

Med seg på flyttelasset hadde Andreassen og Utgård tre barn. De to minste var så små at de knapt kan huske livet i gamlelandet. I fjor høst dro Utgård sammen med to av barna hjem til det nye huset i Norge.

– Etter hvert som årene gikk har vi som foreldre kjent mer og mer på at vi ville at de to minste, Lea (13) og Amandus (11) også skulle kjenne på hvordan det var å være norsk. Skikkelig norsk. Derfor dro vi hjem, forklarer Utgård.

Ifølge Utgård var den opprinnelige planen å være i Norge i ett skoleår før de vendte tilbake til Miami.

– Friheten og ikke minst tryggheten gjør at vi blir lengre. Vi får ta et år av gangen, sier hun.

Inspirert av latinsk nabolag
Det var fra familiens leilighet i 57. etasje i en skyskraper i Miami, at paret styrte byggeprosessen. Da Andreassen og Utgård skulle bygge, hentet de inspirasjon blant annet fra et latinsk nabolag i Miami. 

– Jeg kjørte alltid sakte forbi da jeg passerte. Det var mye flott å se. Mange nybygde minimalistiske funkishus. Ideen til den åpne luftige inngangen med fri sikt gjennom hele huset kommer fra det området, sier Utgård som er utdannet fotograf.

Saken fortsetter under bildet.

Trygge 
I Miami jobber Johan Andreassen lange dager. Storebror Emil (22) går siste året på college på Miami University. Planen til Johan Andreassen om å besøke Kamilla og de små en gang i måneden måtte legges på is i mars da pandemien traff.

Men etter åtte år med etablering rundet det landbaserte prosjektet en milepæl i slutten av september da den første laksen ble slaktet.

Kamilla Utgård. FOTO: Kirsti Edøy

– Det er en utrolig spennende tid for prosjektet. Johan setter stor pris på at vi er trygge her hjemme blant familie og venner. Livet i Miami har endret seg etter koronaens inntog. Byen som i stor utstrekning lever av uteliv og underholdning har vært nedstengt. Mange har mistet jobb og levebrød. Det har bredt seg en depresjon over byen, sier Utgård.

Elsker laks
Familien er spent på hvordan den kortreiste laksen, som Atlantic Sapphire nå har begynt å slakte på, vil bli tatt imot. USA-markedet har et enormt vekstpotensiale. Atlantic Sapphire har ambisjoner om å slakte 220.000 tonn laks i 2031, som vil gjøre selskapet til en av verdens største oppdrettere av atlantisk laks.

– Amerikanerne blir mer og mer glad i laks. De lekre loinstykkene gjør det enkelt og greit å lage raske retter. Slik amerikanerne vil ha det, mener Utgård.

Selv serverer hun fisk minst tre ganger i uken.

– Favoritten er laks i parmesan og fløtesaus. Ungene kan ikke få nok, de elsker det, avslutter hun.

– Jeg elsker å sitte i sofaen og ta naturen inn. Utsikten og lyset endrer seg fra dag til dag, sier Kamilla Utgård. FOTO: Kirsti Edøy