Ørjan Johannessen er i full trening til Bocuse d’Or. I en tro kopi av konkurranse-kjøkkenet i Lyon og teamet godt i gang med idé- og planleggingsfasen i treningskjøkkenet i en flyhangar på Torp. Nå er det snaut to måneder igjen til den prestisjetunge kokkekonkurransen.
– Vi er i full gang med forberedelsene, og har satt oss en strategi som skal bringe oss høyt på pallen, sier Ørjan Johannessentil Horecanytt.no.
– Vi er godt forberedt, og Bocuse d’Or Europe i Stockholm var en fin oppkjøring mot vår viktigste konkurranse, sier kokke-coach Odd Ivar Solvold til Bocusedornorge.no.
Foruten at Solvold selv tok bronse i Bocuse d’Or i 1997, har han vunnet to gull i Bocuse d’Or som coach, først med Charles Tjessem i 2003 og deretter med Geir Skeie i 2009. I tillegg ledet han Ørjan Johannessen til gull i Bocuse d’Or Europe i 2012.
Det er nå klart hva slags fisk som skal tas i bruk i konkurransen.
«Da har fiskeoppgava kommet til Lyon!! Fjellørret/brown trout på ca. 300 gr pr fisk, oppdrettet og fransk opprinnelse, så nå er det ingen hemmeligheter igjen. Vi får utdelt 10 hele fisk. Fisken skal serveres på tallerken til 14 personer, der 50 prosent av retten må bestå av frukt og grønt og minst en hovedgrønnsak. I tillegg til dette så må vi servere en eller flere ting/garnityrer som kommer ved siden av tallerkenen. Bon Voyage:-)» skriver Ørjan Johannesen på sin Facebook-side.
Norge tok bronse i Bocuse d’Or Europe i Stockholm i mai i år, og Ørjan Johannessen er nå en av favorittene. Sist han var i Lyon, i 2013, endte han med plass utenfor pallen.
– Denne gangen vil jeg ikke vinne prisen for «Beste fiskerett», slik jeg gjorde forrige gang. Nå er det edelt metall som gjelder. Dette er min siste runde som konkurransekokk, og jeg og mitt team vil gi alt frem mot konkurransedagen, sier han til Bocusedornorge.no.