Investerer 50 millioner kroner i filetfabrikken

Nyheter
0

Salten Salmon og Salten Aqua satser stort på filetfabrikken i Bodø.

Etter snart seks års drift har Salten Salmon gjort store investeringer i produksjonslokalene sine. Ny pakkelinje, økt frysekapasitet og nye maskiner til over 50 millioner kroner skal ifølge selskapet styrke leveringsdyktigheten til matprodusenten.

Salten Salmon produserte over 8.000 tonn med lakseprodukter i 2023, og daglig leder Aleksander Lyngved Pedersen forteller at de nå er mer leveringsdyktige ovenfor egne kunder.

Fotograferer fileten
– Dette er en viktig milepæl for oss. Med den nye pakkelinjen og de andre oppgraderingene står vi bedre rustet til å møte kravene fra kundene våre og markedet generelt, sier Pedersen i en pressemelding.

Blant investeringene er et nytt system for å kontrollere kvalitet, noe som gjør det mulig for matprodusenten å kvalitetssikre og analysere hver eneste filet som går ut av fabrikken. For Salten Salmon utgjør dette om lag 170.000 matporsjoner hver dag.

– Vi tar bilde av hver eneste laksefilet som går gjennom systemet, noe som bidrar til å styrke kvalitetsarbeidet vårt, sier Aleksander Lyngved Pedersen. Foto: Salten Aqua

Salten Salmon har over 100 ansatte nært bykjernen i Bodø. Pedersen vektlegger dyktige ansatte som avgjørende for utviklingen av dagens produksjonslinjer på filetfabrikken.

– Denne investeringen er like mye en anerkjennelse av de ansattes arbeid som den er en satsing på fremtidig vekst. Det er deres innsats som har gjort det mulig for oss å ta dette store steget fremover, sier han.

Mer kan automatiseres
Investeringen i maskinparken gjør at filetfabrikken nå kan skilte med tre separate pakkelinjer, i tillegg til ny palleteringsrobot og et nytt system for kvalitetskontroll. På leverandørsiden er selskapene Marel Norge, Weber Machinery, Lexit og MMC First Process.

– Vi ser at mange av dagens operasjoner i større og større grad kan automatiseres. For oss betyr det at våre medarbeidere i større grad kan fokusere på at produktene våre oppfyller både egne krav og spesifikasjonene fra kundene våre, sier Pedersen.

Pakking av laksefilet. Foto: John-Christian Andreassen

Styreleder Jarle Solemdal mener investeringene er viktige steg i riktig retning, for en bedrift som kan vise til en solid vekst siden oppstarten for fem år siden.

– Vi tror at slike valg vil gi oss langsiktige konkurransefortrinn. Det er viktig for oss å være i forkant, slik at vi hele tiden kan produsere mat på en trygg og hensiktsmessig måte, forteller Solemdal.

Salten Salmon er en del av Salten Aqua-gruppen. Selskapet er i dag eid av Polar Quality, Coop Nordland og de lokale lakseoppdretterne Gildeskål Forskningsstasjon/ Gifas, Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfisk.