– Ikke heldig for hverken Mowi eller resten av næringen

Nyheter
0

A&O Seafood Export sendte «prodfisk» fra Mowi til Polen.

I en e-post til Mattilsynet i fjor informerte daglig leder Ole Johan Persson i A&O Seafood Export om en ordre på 834 kartonger, nær 15 tonn, produksjonsfisk. Det gjaldt et parti som var ment å gå til Raudeberg i Måløy, men som ble sendt til Polen. Ifølge Persson kom fisken fra Mowi. Han skal ha informert Mowi om at partiet ble eksportert, 19. april i fjor.

Les også: Fikk Mattilsynet på døren: Lovet å ikke eksportere mer produksjonsfisk 

Solgte til Sjømatkompaniet
Kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland hos Mowi kan bekrefte salget til Sjømatkompaniet. Men han avviser at de har hatt en avtale med A&O Seafood Export.

– Dette er fisk solgt fra Mowi til Sjømatkompaniet med avtale om at fisken skal feilrettes i Norge før eksport. Det har tydeligvis dessverre ikke skjedd, sier han til iLaks.

Ikke heldig
Hjetland understreker at saken ikke har gitt noen direkte konsekvenser for dem, men legger ikke skjul på at dette er en sak de skulle vært foruten.

– Mowi har ikke gjort noe feil i denne saken, så den får heller ikke noen konsekvenser for oss. Men det er selvsagt ikke heldig for hverken Mowi eller resten av næringen at enkeltaktører holder på slik, fastslår han.

iLaks har kontaktet Ole Johan Persson for en kommentar.